Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA

Margueritter

Margueritbrochens historie

   Den første margueritbroche er udformet som et margueritblomsterhoved af 238 brillanter og 444 rosenstene, der er fattet i platin, og fremstillet hos juveler Carlman i Stockholm.

   Da kronprinsesse Ingrid den 24. maj 1935 ægtede kronprins Frederik til Danmark, fik hun brochen foræret af sin far, den senere kong Gustav den Sjette af Sverige, til minde om moderen, kronprinsesse Margaretha af Sverige, der var død allerede i 1920, kun 38 år gammel, og hvis kælenavn i familien var ”Daisy”, som er det engelske ord for marguerit.

   Kort efter Dronning Margrethes fødsel i 1940, fremstillede flere forskellige fremtrædende juvelerer i Danmark margueritserier i sølv med emalje, bl.a Volmer Bahner, som er den, vi fortsat producerer hos Lund Copenhagen i dag. Brochen var uden tvivl et af Dronning Ingrids kæreste smykker, og hun bar den meget ofte.

   Dronning Margrethe bar brochen ved sit bryllup som ”noget lånt” sammen med mormoderens kniplinger og slør, som Dronning Ingrid havde arvet efter sin mor. Margueritten er således symbolet på den smukke kronprinsesse Margaretha − Dronning Margrethes mormor, som hun har arvet både sit rigtige navn og sit kælenavn efter.

 

   Her på siden ses et udvalg af de Marguerite Smykker vi forhandler her på siden og i vores Fysiske Butik. Søger du andre modeller end hvad der her ses på siden, eller andre længder på Kæder eller Armbånd så kontakt os så finder vi en løsning. 

Margueritter
preload spinner